fredag 2 maj 2014

Skolveckan V.18

I måndags arbetade vi med veckologgen, vi skrev om helgen och vad vi ska göra och nya mål. I träslöjden utvärderade vi våra namnskyltar, sen satte träslöjdsläraren Tomas in dom i uppvisningsskåpet som vi har i entrén. I syslöjden sydde vi kuddar och broderade mönster.

På idrotten i tisdags spelade vi brännboll och sprang Röda spåret. Röda spåret börjar vid gympasalen. Efter det springer vi i riktning mot vindskyddet. Vi berget svänger vi av mot vänster upp mot första bron. Sen springer vi vidare ner till ålderdomshemmet, cykelbanan förbi gamla fotbollsplanen tillbaka till gympasalen. Vi gjorde även Nationellt prov i matematik. På musiken tränade vi på vårsångerna som vi skulle sjunga på Valborg. På svenskan pratade vi om Jordens barns pris och lärde oss mera om kandidaterna. Kandidater är de som deltar i tävlingen.

Onsdag var en annorlunda skoldag! Vi började dagen med att läsa och att arbeta med elevens val. Sen gick vi ut på skolgården och alla sjöng in våren på trappan. Efter det var det den årliga brännbollsmatchen lärarna mot 5orna. 5orna vann matchen. Efter det åt hela skolan rulltårta som serverades ute på fotbollsplanen. Vi fick en redovisning av 5orna om kandidaterna i Jordens barns pris som vi sedan fick rösta på. Kandidaterna heter: John Wood, Malala Yousafzai och Indira Ranamagar.

Torsdag var skola och fritids stängt. Idag fredag jobbar vi på med Nationella prov och så fortsätter vi att arbeta med E-böckerna. På SO ska vi förbereda våra redovisningar om Stenåldern, Bronsåldern och Järnåldern.

Hälsningar eleverna i 3an.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar